Povestea Noastra

Natura este cartea noastra de vizita!

Cu fiecare zambet, magia vietii de la tara continua sa prinda aripi!

Povestea noastra, o fila de istorie emotionanta si plina de viata ca un stol de berze in zbor peste campiile intinse ale Baraganului!

Pamantul si natura, ca orice pe lumea asta au propria istorie si constiinta.

Radacini

Istoria noastra incepe in anul 1860. In urma Reformei Agrare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, strabunicul nostru coboara din Ardeal in Tara Romaneasca in zona Ialomitei. Astfel, Mos Gheorghe, om simplu, pune bazele unui mic sat din intinsa campie a Baraganului, unde isi intemeiaza familia.

Satul a luat viata, au venit oameni din departate zari, s-au format noi familii, s-a cladit biserica sateasca, iar copiii au inceput sa invete la scoala din sat.

Pamantul a reprezentat totul pentru el si familia lui. Il munceau si cultivau cu truda, grija si sudoarea mainilor. Era o relatie de iubire si grija reciproca fata de glie.

Vremurile grele au rasarit, numerosi fii ai satului si-au jertfit viata pentru glie, aparandu-si patria in razboi. La final, din pacate cimitirul satesc a devenit plin de eroi de razboi ai familiei si satului.

“Blestemul” pamantului

Familie de chiaburi, sunt persecutati politic si torturati de comunisti. Mos Gheorghe, strabunicul nostru, taran strasnic si muncitor, devotat pamantului, chiabur si detinatorul unei intregi asezari, credincios cu frica de Dumnezeu, s-a impotrivit regimului comunist.

Cand comunistii au venit la putere, i-au confiscat tot, l-au condamnat si l-au vanat, lasandu-i doar credinta ca intr-o zi binele va invinge.

Dupa ani multi de temnita si tortura, si-a petrecut noua ani din viata traind intr-o groapa sapata in pamant sub grajdul cailor, haituit el si intreaga familie de noul regim totalitar.

Bunicul nostru, Ion, nici el n-a avut parte de un tratament prea bun, dupa cativa ani de temnita, ca fiu de chiabur, veteran de razboi, a muncit si luptat toata viata lui pentru bucata lui de pamant.

Pentru el, pamantul reprezenta totul, atat ziua de ieri, cat si cea de maine. Nu exista an de la Dumnezeu in care sa nu cumpere inca un petec de pamant, mai mic, mai mare, dupa eforturile pe care le putea face, sacrificandu-si proprii copii. Uneori desculti, alteori flamanzi sau cu haine ponosite, parintii nostri au ajutat cot la cot si au indurat povara gliei.

Renasterea

In anul 2021, pe vatra satului stramosesc, in fata bisericii cladite de Mos Gheorghe, ia fiinta Ferma “Din Baragan”, o ferma aflata la a cincea generatie de agricultori cu iubire fata de pamant si natura!

Din Baragan, o ferma care isi are radacinile inca de pe vremea Principatelor Unite Romane si ducem mai departe datinile si grija fata de natura mostenite de la strabuni.

Cultivam cu grija pamantul si ne ingrijim de natura si tot ceea ce aceasta ne ofera cu aceeasi iubire pe care o aveau strabunii nostri la vederea primului fir de iarba deszapezita.

Devotamentul mostenit ne obliga sa oferim ce-i mai bun, sa crestem plantele in acelasi sistem traditional, stramosesc, in armonie cu natura!

Iar daruirea fata de munca si natura ne motivează sa oferim clientilor nostri cele mai sanatoase plante!

Asa cum pe vremuri, Mos Gheorghe trudea pamantul pentru hrana turmelor sale de oi, noi astazi cultivam pamantul cu drag pentru a va oferi dvs produse de cea mai buna calitate!